Jobb inom idrott

Är din passion att jobba med idrott i olika former? Då har du kommit helt rätt. Här kan du läsa om olika jobb inom idrott, vilka roller det finns och vad man har för arbetsuppgifter. Givetvis kommer vi tipsa om var du kan hitta lediga jobb inom idrott och hälsa.

Lediga jobb idrott

Jobb som idrottstränare

Ledigajobb.se kan hjälpa dig hitta massvis med lediga jobb som idrottstränare m.m.

Jobb som ungdomstränare/instruktör

Ledigajobb.se kan du även hitta lediga jobb som ungdomstränare/instruktör etc.

Utbildningar inom idrott

Framtid.se kan du läsa om olika idrottsyrken och få reda på var du kan hitta en passande utbildning.

Jobb - idrott

Det finns en rad olika yrken och vägar man kan gå om man vill jobba inom idrott. För den som vill arbeta med ungdomar är idrottspedagog ett perfekt yrke. Det är många skolar och föreningar som är i behov av duktiga och engagerade personer som vill jobba inom idrott. För den som har idrott som sin stora passion är jobb inom idrott perfekt, det finns nämligen en del att välja mellan. Nedan listar vi populära och vanliga jobb inom idrott.

pexels-photo-296302

Idrottslärare / Idrottspedagog

Idrottslärare är ett roligt och viktigt yrke. Att ta hand om ungdomar i dagens samhälle är tufft, det krävs tålamod och ett enormt engagemang. Därför är idrottslärare ett väldigt uppskattat yrke. Idrott och andra lagsporter ger en känsla av gemenskap. Är du intresserad av att plugga till idrottslärare kan du hitta din framtida utbildning på Framtid.se. För dig som redan är utbildad idrottslärare finns det lediga jobb för idrottslärare att söka. På Ledigajobb.se kan du som idrottspedagog söka nya lediga jobb.

 

People Exercising in a Gym With Medicine Balls

Idrottstränare / PT

De som jobbar som idrottstränare har ett stort intresse för idrott och hälsa, vanligtvis har de även en bakgrund som aktiv idrottare eller ledare. Idrottstränare leder människor, de visar och förklarar vad folk ska göra. Man kan exempelvis arbeta på gym, skolor eller andra föreningar. Hos Safe-education.se kan du skaffa dig en PT- och gruppinstruktörslicens.

 

Side view of a young woman getting a back rub while seated in a massage chair. Horizontal shot.

Idrottsmassör

En idrottsmassör bör ha en djup kunskap om idrott på både elit- och motionsnivå. För att kunna jobba som idrottsmassör måste du skaffa en utbildning. Då det kräver kunskap om varför olika idrottsskador uppstår, olika undersöknings och behandlingstekniker samt rehabilitering. För dig som är intresserad av att jobba som indrottsmassör kan söka utbildning hos GIH.se.

 

 

Details of a linesman referee during a soccer game

Idrottdomare

Att jobba som idrottsdomare är ett perfekt jobb för ungdomar. Det är nämligen många som jobbar som idrottsdomare samtidigt som de själva utövar den sporten de dömer i. Det är en perfekt start för att tjäna lite extra pengar. För vissa blir detta ett stort intresse och många väljer att satsa på detta yrke. Är man duktig kan man gå långt. Är du intresserad av att bli fotbollsdomare kan du anmäla dig hos Svenska Fotbollförbundet.